Çinli BYD, ABD'de üretime hazırlanıyor

Çinli otomobil üreticisi Build Your Dreams, ABD'de otomobil üretmek için fabrika kurmayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HONK KONG - Çinli otomobil üreticisi Build Your Dreams (BYD), kapsamlı bir genişleme programı çerçevesinde ABD'de otomobil üretmek için fabrika kurmayı planlıyor.

Şirket yetkililerince yapılan açıklamada, şirketin genişlemek ve faaliyetlerini artırmak için 1,5 milyar dolar pay ayırdığı belirtildi.

Dow Jones Newswires'ın haberine göre, BYD'nin başkanı Wang Chuanfu, şirketin yılın ikinci çeyreğinde ABD'ye dört kapılı elektrikli aracıyla girmeyi planladığını söyledi.

Forbes'ın "Çin'in en zenginleri 2009" listesinin ilk sırasında yer alan Wang, elektrikli aracını geçen Aralıkta Detroit Auto Show'da tanıtmış, ABD pazarına açılmayı planladıklarını ifade etmişti.

Şirket yetkililerinin geçen pazar günü yaptığı açıklamaya göre, şirket, Çin'deki araç satışlarındaki artış sayesinde geçen yıl 3,79 milyar yuan kar etti. Şirketin 2008 yılı karı ise 1,02 milyar yuandı.

Şarj edilebilir pil de üreten BYD'nin 2010 yılı cirosunun yüzde 60'ını otomobil pazarından elde etmeyi planladığı ifade ediliyor. Geçen yılki cirosunun yüzde 53'ünü otomobil satışlarından elde etmişti.  

BYD, Mart ayı başında Alman otomobil üreticisi Daimler ile elektrikli araç üretmek için ön anlaşma imzaladı.   

Bu konularda ilginizi çekebilir