Çipras: Yunan hükümetinden korkmayın

İtalya'nın başkenti Roma'da İtalya Başbakanı Renzi ile görüşen Çipras, "Avrupalı vatandaşlar ve Avrupalı kreditörler yeni Yunan hükümetinden korkmamalı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa’nın yeni Yunan hükümetinden korkmaması gerektiğini söyledi.

Yunanistan’ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupalı ülkelerle ilişkilerini güçlendirme çabasında resmi temaslarını sürdürüyor. 

"Ölü politikanın devam etmesinden endişe etmeliler"

Roma’da İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Çipras, “Avrupalı vatandaşlar ve Avrupalı kreditörler yeni Yunan hükümetinden korkmamalı. Onlar, bu ölü politikanın devam etmesinden endişe etmeli” dedi. 

Çipras, ölü politika benzetmesini Avrupa Merkez Bankası, IMF ve AB’nin Yunanistan’a uyguladığı kemer sıkma politikkalarını işaret etti. Yunan Başbakan, Troyka olarak bilinen bu üçlü grubun Yunanistan’ı kurtarmak için uyguladıkları politikaların başarılı olmadığını da söyledi. 

"Yeni bir borç anlaşması istiyoruz"

Çipras, Yunanistan’ın Avrupa’da bir bölünme yaratmak istemediğini sadece yeni bir borç anlaşması imzalamak istediklerini, alternatiflere de açık olduklarını belirtti. 

Vergi mükellefleri istemiyoruz

Yunanistan Başbakanı Çipras, yeni planda Avrupalı vergi mükelleflerinin Yunanistan’ın borçlarını ödeyecek plana dahil olmasını istemediğini söyledi. Çipras, bu durumun devam etmesinin daha büyük tehlikelere neden olabileceğine de işaret etti.

Yunanistan'a desteğe hazırız

Yunanistan'ın 315 milyon euroluk dış borcu konusunda Euro Bölgesi ülkeleriyle bir anlaşmaya varacağını belirten İtalyan Başbakanı Matteo Renzi ise, Çipras hükümetine gerekli desteği sunmaya hazır olduğunu belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir