Crafter'ın hangi ülkede üretileceği belli değil

VW sözcüsü, firmanın 2016 yılında üreteceği yeni ticari aracı Crafter'ın 1 milyar euroluk tesis yatırımının yapılacağı ülke konusunda henüz karar verilmediğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WOLFSBURG- Volkswagen (VW) Ticari Araçlar Sözcüsü Dr. Guenther Scherelis, firmanın 2016 yılında üreteceği yeni ticari aracı Crafter'ın üretiminin yapılacağı ülkeye ilişkin, 'Volkswagen bu proje için çeşitli ülkelerde çeşitli yerleri araştırmaktadır. Henüz kesin bir karar verilmiş değil' dedi.

Scherelis, bazı yerli ve yabancı medyada yer alan Alman otomobil üreticisi VW'nin yeni Crafter'ın üretileceği yaklaşık 1 milyar euroluk tesis yatırımı için Türkiye yerine Polonya'yı seçtiği şeklinde çıkan haberleri doğrulamadı.

Scherelis, henüz kesin bir karar alınmadığını ve firmanın çeşitli ülkelerde çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi.

Araştırılan ülkeler arasında hangi ülkenin favori olduğuna ilişkin soruyu yanıtlayan Scherelis, 'Bu aşamada herhangi bir yorum yapamayız' yanıtını verdi.

Yaklaşık 3 bin kişilik yeni istihdam yaratması öngörülen yatırımın Türkiye'de yapılmasına ilişkin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Cenevre Otomobil Fuarı'nda Alman yetkililerle görüşme yapmıştı.

VW, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Porsche, Bugatti, Lamborghini, MAN, Scania gibi markaları çatısı altında bulunduran Volkswagen Grubu'nun Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika'da toplam 106 fabrikası bulunuyor.

Konuya ilişkin detaylı açıklamanın yakın zamanda yapılması beklenirken, basında "VW 1 milyar euroluk tesis yatırımı için Türkiye yerine Polonya'yı seçti" haberleri yer almıştı.

Reuters, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Alman yetkililerin yatırım için Polonya'yı favori gösterdiğini iddia etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir