Cumhuriyetçi aday Graham yarıştan çekildi

ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık yarışı için Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olan Graham yarıştan çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık yarışı için Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olan Lindsey Graham yarışı bıraktığını duyurdu.

Güney Carolina Senatörü Graham, YouTube'daki hesabından paylaştığı videoda, "Bugün başkanlık seçimi kampanyamı durduruyorum. Benimle bu yolculuğa çıkan herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Graham, CNN televizyonuna verdiği röportajda ise diğer Cumhuriyetçi adaylardan herhangi birini şu an desteklemek gibi bir düşüncesinin bulunmadığını söyledi. Graham, "Şimdi biraz ailemle vakit geçireceğim ve ne yapacağımı düşüneceğim" diye konuştu.

Dış politikada "şahin" görüşleriyle tanınan Lindsey Graham, başkanın önceliğinin ulusal güvenlik olması gerektiğini, DAEŞ ile mücadele için Irak ve Suriye'ye Amerikan askerlerinin gönderilmesi gerektiğini savunuyordu.

Graham, şu ana kadar yapılan anketlerde diğer 13 aday arasında sonlarda görünüyordu. Anketlere göre Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayları arasında Donald Trump önde giderken Ted Cruz, Marco Rubio ve Ben Carson onu takip ediyor.