Davos'ta 'kriz sonrası dünya' masaya yatırılacak

Son 40 yılın en önemli ekonomik zirvesi olarak nitelendirilen Forumda, Türkiye'yi Başbakan Erdoğan'ın başkanlığındaki heyet temsil edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA/CENEVRE - İsviçre'nin Davos kasabasında yapılacak olan ve "Davos Zirvesi" olarak da isimlendirilen 39.Dünya Ekonomi Forumu toplantısında bu yıl, "Kriz Sonrası Dünyasının Biçimlendirilmesi" konusu ele alınacak.

28 Ocak-1 Şubat 2009 arasında İsviçre'nin Davos kasabasında yapılacak olan ve "son 40 yılın en önemli ekonomik zirvesi" olarak nitelendirilen Forumda, Türkiye'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyet temsil edecek.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Dışişleri Ali Babacan'ın da toplantılara katılması bekleniyor.

Ayrıca çok sayıda Türk iş adamı, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de Davos Zirvesi'nde yer alacağı kaydediliyor.

41 devlet ve hükümet başkanı katılacak

96 ülkeden, 2 bin 500 katılımcının yer alacağı Davos Zirvesi'nde, ilk kez rekor düzey olarak kabul edilen 41 devlet ve hükümet başkanı katılıyor.

Dünya ekonomisinin en büyük ikinci ekonomik krizinin yaşandığı bu dönemde, dünyanın önde gelen ekonomist, iş adamı, medya temsilcisi ve sivil toplum kuruluşu yetkilisi, krizden çıkış ve kriz sonrası dünya konusunda ortak akıl arayışı gerçekleştirecek.

Krizden kurtulmanın yolları

Mevcut küresel ekonomik krizden nasıl çıkılabileceği ve yeni ekonomik düzenin ne olması gerektiğinin ana konu olarak yer alacağı Zirvede, küresel mali sistemin yeniden istikrara kavuşturulması ve ekonomik büyümenin yeniden canlandırılması konusu da ayrıntılı olarak tartışılacak.

Zirvede, kriz sonrası dünyasının yeni değerleri ve liderlik biçimleri ile bilim, teknoloji ve yenilikçi gelecek dalga ekonomik büyüme modelleri de ele alınacak.

YouTube ve MySpace de yer alacak

Bu yılki zirvenin bir yeniliği ise internet dünyasının en tanınmış video kanallarından YouTube ve MySpace'in yer alacak olması. Bu internet kanalları, katılımcılara interaktif tartışma imkanı sağlayacak.

Davos Zirvesi'nde, geleneksel "Davos Ruhu" çerçevesinde, küresel ve bölgesel siyasi sorunlara ve çatışmalara da çözüm aranması bekleniyor.