Davos'ta 6 yıl sonra bir ilk

Dünya Ekonomik Forumu bugün İsviçre'nin Davos kasabasında başlıyor.Türkiye 6 yıl aradan sonra Başbakan düzeyinde Davos'ta temsil edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devlet ve hükümet başkanları, iş dünyasının liderleri, sivil toplum kuruluşları ve önde gelen kurumların yöneticileri Davos'ta buluşuyor. 

Aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu 40 devlet ve hükümet başkanının katılacağı forum, dünyanın önde gelen iş çevrelerini bir araya getiriyor. 

LİDERLERE SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Davos toplantılarının bu yılki ana teması "Yeni Küresel Çerçeve" olacak. Toplantılarda ayrıca petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'deki ekonomik yavaşlama, Paris saldırıları, siber güvenlik, Ebola ve Avrupa'daki ekonomik durum tartışılacak. Ortadoğu ve Ukrayna'daki yaşanan çatışma ve gelişmeler de Davos'ta konuşulacak konular arasında yer alacak.

Dünyanın en prestijli zirvelerinden biri olan Davos'a 40'tan fazla ülkeden devlet ya da hükümet başkanı katılacak. 

6 yıl sonra bir ilk

Türkiye 6 yıl önce yaşanan "one minute" krizinden sonra ilk kez Davos Zirvesi'ne Başbakan düzeyinde katılıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün ''Türkiye'nin G20 vizyonu" başlıklı oturumda ana konuşmacı olacak.

Davos'ta Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşlik edecek.

Babacan'ın gündemi yoğun

Ali Babacan, 22 Ocak Perşembe günü "G20 Gündemi" ve “Neden Türkiye’de Yatırım Yapılmalı? Neden Borsa İstanbul’da Yatırım Yapılmalı?” başlıklı etkinliklerde; 23 Ocak Cuma günü ise “Büyümenin Finansmanı”, “Altyapı Yatırımcıları Zirvesi” ile “Zor Zamanlarda Ekonomik Büyüme Sağlayabilmek” başlıklı oturumlarda konuşma yapacak. Babacan söz konusu oturumlara ilaveten, siyasi liderler, önde gelen işadamları ve akademisyenlerin iştirak edeceği “2015 Yılı Önceliklerinin Belirlenmesi” ile “Büyüme ve Sosyal Kapsayıcılık” konulu özel oturumlara katılacak.

2 bin 500 katılımcı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve Ukrayna Başkanı Petro Poroşenko da Davos'taki katılımcılar arasında olacak.

100 ülkeden 2 bin 500'den fazla katılımcının yer alacağı Davos toplantıları 24 Ocak'ta sona erecek.

574318465481403.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir