Davos'tan ilginç sözler

Dünya ekonomisine yön veren zengin, iktidar sahibi ve şöhret isimlerin küresel sorunları çözmeye çalıştığı Davos Zirvesi'nde bazı ilginç sözler de kendine yer buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

İsviçre'nin Davos kasabasında 46'ıncısı gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nun ilk iki gününe Çin ve ABD ekonomisinde yaşanan gelişmeler damgasını vurdu. Zirvenin bugünkü ve son günü olan cumartesi oturumlarında ise ECB Başkanı Draghi'nin dün yaptığı açıklamarının yansımaları kendisine yer bulabilir. 

Dünya ekonomisine yön verenlerin buluştuğu Davos'ta yine bir oturum maratonu yaşandı. Cumartesi günü son bulacak Davos Zirvesi'nde şimdiye kadar yapılan panellerde ve verilen mülakatlarda zaman zaman ilginç sözler yer aldı. 

'Yuanda devalüasyon düşünmüyoruz'

Bloomberg'e konuşan Çin Başbakan yardımcısı Li Yuanchao, " Hükümet olarak yuanda bir devalüasyona gitmeyi düşünmüyoruz. Çin hisse senedi yatırımcısını 'kollamaya' devam edecek." dedi. 

'Ümit ederim Fed politikasını esnetebilir'

Davos Zirvesi'nde ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen ve kurmaylarının faiz artırım süreci,  tahmin edinilenin aksine büyük isimlerce pek konuşulmadı. Ancak Bridegewater Associates'ten Ray Dalio, " Ümit ederim ki Fed, varlık fiyatlarının düşüşe geçtiği bir süreçte izleyecekleri para politikaları için ellerindeki verileri tekrar gözden geçirmek için gerekli esnekliği gösterir" dedi. 

Joe Biden: İsviçre'ye iş için geldim

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden çarşamba günü gerçekleştirilen Goldman Sachs'ın resepsiyonunda 'İsviçreye iş görüşmesi için geldim' diye yaptığı espri damgasını vurdu.