Dell, Perot Systems'i 3,9 milyar dolara satın alıyor

Perot, Dell'in işletmelere bilgi teknolojisi hizmetini artıracak, potansiyel müşteri havuzunu genişletecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'li bilgisayar şirketi Dell, bilgi teknolojisi hizmetleri şirketi Perot Systems'i 3,9 milyar dolara satın alıyor.

Teksas merkezli Dell, yine aynı eyalette Plano'da kurulu Perot Systems'e hisse başına nakit 30 dolar ödeyeceğini açıkladı. Bu fiyat, şirketin, geçen hafta cuma günü borsanın kapanışındaki hisse fiyatından yüzde 68 daha fazla.

Satın alacağı Perot Systems'in, Dell'in, işletmelere bilgi teknolojisi hizmetini artıracağı ve bilgisayarları için potansiyel müşteri havuzunu genişleteceği belirtilen açıklamaya göre, anlaşmanın Kasım-Ocak döneminde tamamlanması ve şirketin gelirlerini 2012 yılında desteklemeye başlaması bekleniyor.

Perot Systems'in Üst Yöneticisi (CEO) Peter Altabef başkanlığında, Dell'in hizmet birimi olacağı, şirketin yönetim kurulu başkanı Ross Perot'un ise Dell'de yönetici olarak görev alacağı belirtildi.

ABD'de, 1992 ve 1996 yıllarında başkanlık yarışına bağımsız olarak katılan Ross Perot, 1988 yılında kurduğu şirketin satışının, şirket için büyük fırsat olduğunu söyledi. Şirketin geçen yılki gelirleri yaklaşık 2,8 milyar dolardı.

İş hayatına International Business Machines (IBM) şirketinde satış elemanı olarak başlayan Perot, IBM'den 1962 yılında ayrılarak Electronic Data Systems (EDS) adıyla kendi şirketini kurdu. Perot, daha sonra bu şirketi 1984 yılında General Motors'a sattı.