Demokrasi mi, tek adam mı?

Time dergisi, 'Sultan Erdoğan' olarak adlandırılan Başbakan’ın otoriter çizgisinden dolayı ihtiyatlı davranıldığını ve amaçlarının sorgulandığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Hafta sonunda gerçekleşen referandum sonrasında bir analiz yayımlayan Time dergisi ülkede bir ayrışmaya gidildiğine dikkat çekti.

"Demokrasi mi yoksa tek adam yönetimi mi?" başlığı ile verilen makalede, "Türk halkının yaşadığı fikir ayrılığının sebebi reformların içeriği değil, bu reformları öne süren kişi ve İslami kesime olan yakınlığı" denildi.

Time dergisinde yayımlanan analizde şu ifadelere yer verildi:

Yüzde 42 çıkan 'Hayır' oyu da önem arz ediyor. Türkler görünürde övgüye değer demokratik reformlar konusunda fikir ayrılığı yaşıyor. Bu fikir ayrılığının sebebi reformların içeriği değil, bu reformları öne süren kişi ve İslami kesime olan yakınlığı.

Birçok Türk vatandaşı, bir kesim tarafından Sultan Erdoğan olarak adlandırılan Başbakan’ın otoriter çizgisinden dolayı ihtiyatlı davranıyor ve amaçlarını sorguluyor. Erdoğan Avrupa Birliği’nden yola çıkarak yürürlüğe koymak istediği reformları sadece iki büyük laik rakibini, Anayasa Mahkemesi’ni ve askeri etkisiz bırakabileceği durumlarda dikkatlice seçmesinden dolayı eleştiriliyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir