Deutsche Börse ve Londra Borsası birleşmesine AB incelemesi

AB Komisyonu, Deutsche Börse ile Londra Borsası birleşmesine yönelik inceleme başlatıldığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği (AB), Almanya'daki Deutsche Börse (DB) ile Londra Borsası’nın (LSE) birleşme girişimine yönelik inceleme başlattı.

AB Komisyonu, Almanya'nın Deutsche Börse şirketinin Londra Borsası’yla birleşme teklifine rekabet incelemesi başlatıldığını açıkladı.

AB’nin rekabet incelemelerinden sorumlu olan AB Komisyonu, birleşmenin, bono, repo ve türev işlemlerinde rekabete zarar verip vermeyeceğini araştıracak.

Planlanan birleşmeyle İngiltere, Almanya ve İtalya borsaları ve çok sayıda takas kurumu bir araya gelecekti.

AB Komisyonunun Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager, yaptığı açıklamada, finansal piyasaların Avrupa ekonomisi için önemli olduğuna dikkat çekerek "Piyasa katılımcılarının, finansal piyasa altyapılarına rekabetçi bir şekilde erişimleri olduğundan emin olmamız gerekli." değerlendirmesinde bulundu.

Deutsche Börse ve Londra Borsası'nın (LSE) birleşmesi konusunda yönetim kurulları arasında yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldığı mart ayında bildirilmişti. Anlaşma kapsamında İngiltere'de "UK TopCo" isimli yeni bir şirket kurulacağı, yeni şirketin Frankfurt ve Londra'da iki yönetim merkezi bulunacağı, bu şirkette LSE'nin yüzde 45,6, Deutsche Börse'nin ise yüzde 54,4'lük paya sahip olacağı açıklanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir