Dev bankalardan rekor zarar

Avrupa'nın dev bankaları; Dexia, 2011 yılında 11,6 milyar euro, RBS dördüncü çeyrekte 1.8 milyar sterlin, Credit Agricole dördüncü çeyrekte 3.1 milyar euro rekor zarar açıkladılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BRÜKSEL- Geçen yıl Yunanistan'daki devasa zararları nedeniyle zora girince Belçika, Fransa ve Lüksemburg hükümetlerinin müdahalesiyle iflastan kurtarılan Dexia, 2011 yılında 11,6 milyar euroluk rekor zarar açıkladı.
Dexia'dan yapılan açıklamada, zararın 4 milyar eurosunun Belçika'daki bankacılık biriminin satışından, 3,4 milyar eurosunun Yunanistan'dan, 2,6 milyar eurosunun emlak tahvillerindeki değer kaybından ve 1 milyar eurosunun geri dönmeyen yerel yönetim kredilerinden kaynaklandığı belirtildi.
En karlı Denizbank
Bankanın en karlı birimi ise 270 milyon euro vergi öncesi karla Denizbank oldu.
Açıklamada, 2011'in Denizbank için çok başarılı geçtiğini ve bankanın 88 yeni şube açarak müşteri ağını genişlettiği belirtildi.
Dexia'nın 2011 bilançosunda, Türkiye'deki DenizEmeklilik biriminin MetLife'a satışından da 135 milyon euro kar yazıldı.
RBS'den 1.8 milyar sterlinlik zarar 
İngiliz bankası Royal Bank of Scotland dördüncü çeyrekte varlıklardan kaynaklanan zararlar ve yeniden yapılanma maliyetlerinin etkisiyle 1.8 milyar sterlin zarar ettiğini açıkladı.
Finansal kriz sırasında İngiliz devletinden yardım alan ve devletin yüzde 82 pay sahibi olduğu RBS üçüncü çeyrekte 1.2 milyar sterlin kar etmişti.
Credit Agricole de beklenenin üzerinde zarar etti
Credit Agricole dördüncü çeyrekte 3.1 milyar euro ile beklenenin üzerinde zarar etti
Fransız bankası Credit Agricole geçen yılın dördüncü çeyreğinde 3.07 milyar euro ile beklenenin üzerinde net zarar ettiğini açıkladı.
Reuters anketine katılan analistler, bankanın son çeyrek için 2.75 milyar euro net zarar açıklamasını bekliyorlardı.
Credit Agricole'ün gelirleri de yüzde 4'ilik düşüşle 4.66 milyar euroya geriledi, ancak 4.54 milyar euro olan beklentinin üzerinde gerçekleşti.
Bu konularda ilginizi çekebilir