Devlet Bakanı Çelik Viyana'da

Çelik, yarın Viyana'da ATİB merkezinde onuruna verilecek öğlen yemeğine katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 VİYANA - Devlet Bakanı Faruk Çelik, özel bir ziyaret için Viyana'ya geldi.

Çelik, Viyana'nın Schwechat Havaalanı'nda Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel tarafından karşılandı.

Avusturya'daki bazı Türk iş adamlarının kurduğu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD), Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) ve Avusturya-Türkiye İslam Birliğinin(ATİB) Viyana Ticaret Odasıyla ortaklaşa düzenledikleri "Türkiye ve Avusturya Pazarları, Avusturya'daki Türk firmalarının potansiyeli" konulu toplantıya katılmak üzere Viyana'ya gelen Çelik, bu akşam adı geçen kuruluşların onuruna vereceği çalışma yemeğine katılacak.

Çelik, çalışma yemeğinde toplantıya katılmak üzere Türkiye'den gelen MÜSİAD Türkiye ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) yetkilileriyle de bir araya gelecek.

Çalışma yemeğinin basına kapalı verileceği bildirildi.

Açıklanan programa göre Çelik, yarın Viyana'da yüksek öğrenim gören bazı Türk öğrencilerle kahvaltıda bir araya gelecek ve ardından Viyana'daki Türk kolejini ziyaret ettikten sonra ATİB merkezinde onuruna verilecek öğlen yemeğine katılacak.

ATİB merkezinde Türk vatandaşlarının sorunlarını dinleyecek olan Çelik, ardından Türkiye Büyükelçiliğinde Türk sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelecek.

Çelik, akşam saatlerinde de MÜSİAD-Avusturya, UETD ve ATİB'in Viyana Ticaret Odasıyla ortaklaşa düzenlediği, "Türkiye ve Avusturya Pazarları, Avusturya'daki Türk Firmalarının Potansiyeli" konulu toplantıya katılacak.

Devlet Bakanı Faruk Çelik'in temaslarının ardından 27 Haziranda Viyana'dan ayrılması bekleniyor.