Devrik Cumhurbaşkanı'nın oğlunun evi vuruldu

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in oğlunun evine hava saldırısı düzenledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, Yemen'in devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in evine hava saldırısı düzenlediği ve saldırıda ölenler olduğu belirtildi. 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, koalisyona ait uçaklar, devrik Cumhurbaşkanı Salih'in oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in, Sana'nın güneyinde yer alan Attan mahallesindeki evine hava saldırısı düzenledi.

Görgü tanıkları ise evden dumanların yükseldiğini ve can kaybı olduğunu ancak Ahmed Ali Abdullah Salih'in evde bulunup bulunmadığına ilişkin bir bilgiye ulaşamadıklarını kaydetti. 

Olaya ilişkin Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyondan resmi açıklama yapılmadı.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir