Donetsk ve Lugansk'ta birleşme kararı

Ayrılıkçıların referandum yaptığı Donetsk ve Lugansk'ta "Yeni Rusya" adı altında birleşme kararı alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DONETSK - Rusya yanlısı ayrılıkçıların pazar günü düzenlediği referandumun ardından bağımsızlık ilan edilen doğu illerinde Rusya yanlıları bu bölgelerin birleşmesi kararı aldı.

" Donetsk Cumhuriyeti"nin liderlerinden Denis Pushilin, yaptığı açıklamada, referandum düzenlenenDonetsk ve Lugansk'ın ortak hareket edeceğini söyledi.

Pushilin, referandumda büyük çoğunlukla "evet" oyunun çıkmasının ardından bölge halkının bağımsızlık ilanı anlamına gelen seçim zaferinin, ilerisi için kendilerine yetki verdiğini savundu ve "Bizim amacımız bundan sonra bağımsızlık ve Rusya'ya bağlanmak" diye konuştu.

Pushilin'in dün yaptığı bağımsızlık ilanı açıklamasının ardından dikkatler doğuda referandum yapılan ikinci şehir olan Lugansk'a çevrilmişti. " Lugansk Halk Meclisi"nin deDonetsk ile ortak hareket etme kararı aldığı belirtildi.

Halk meclisinden yapılan açıklamada, ayrıca Kiev yönetiminin operasyonları derhal durdurması talep edildi ve Moskova'nın karşılıklı alınan rehinelerin takası için Kiev yönetimi ile arabuluculuk yapması talebi yinelendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir