DSÖ, Erdoğan'a 'Sigara İle Mücadele Ödülü' verecek

Erdoğan, Türkiye'nin küresel tütün kontrolü çalışmalarına dünyanın başı çeken ülkelerden biri haline gelmesine önderlik ettiği için bu ödüle layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ''Sigara İle Küresel Mücadele Özel Ödülü''nün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilmesini kararlaştırdı.

DSÖ Tütün Kontrolü Program Sorumlusu Toker Ergüder yaptığı yazılı açıklamada, DSÖ'nün 2004 yılından bu yana, her yıl tütün kontrolü alanında başarı sergileyen kişi veya kuruluşlara 31 Mayıs Sigarasız Dünya Günü nedeniyle ödüller verdiğini belirterek, dünya genelinde saygınlık uyandıran bu ödüllerin aynı zamanda güçlü bir tütünle mücadele aracı olduğunu kaydetti.

DSÖ'nün sigara ile küresel mücadelede özel ödülün 2010 yılında Başbakan Erdoğan'a verilmesini kararlaştırdığını bildiren Ergüder, ''DSÖ, Başbakan Erdoğan'ı tütün kontrolü alanındaki güçlü ve sürekli önderliği ve özellikle Türkiye'nin halka açık kapalı alanlarının yüzde 100 dumansız hale getirilmesine yönelik yasanın uygulanması yolundaki kararlılığı ve ülkesinin küresel tütün kontrolü çalışmalarında dünyanın başı çeken ülkelerden biri haline gelmesine önderlik etmesi nedeniyle bu ödüle layık görülmüştür'' dedi.

Türkiye'nin 19 Temmuz 2009 tarihinden bu yana DSÖ Avrupa Bölgesi'nde yer alan İngiltere ve İrlanda ile birlikte üç, yüzde 100 dumansız ülkelerden biri olduğunu belirten Ergüder, DSÖ Genel Direktörünün sigara ile küresel mücadele özel ödülünü kişi veya kurumların 2010 yılında tütünle mücadeleye yapmış oldukları olağanüstü katkıyı teyiden verdiğini kaydetti.

Ergüder, ''Bu yılki Sigara ile Küresel Mücadele Özel Ödülleri'nin, DSÖ'nün 6 bölgesinden aday gösterilen kişiler arasından Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Mauritiu ViSa Derneği Başkanı Verenique Le Clezio'ya verilmesi kararlaştırılmıştır'' ifadesini kullandı.

Toker Ergüder, daha önce bu ödüle layık görülenler arasında Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve Uruguay Devlet Başkanı Tabare Vazquez'in bulunduğunu da anımsattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir