Dubai polisi Google Glass kullanacak

Google’ın geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü akıllı gözlüğü Google Glass, çok yakında Dubai polis departmanı tarafından da kullanılmaya başlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBAİ - Giyiliebilir cihazlar alanında ilk giren firmalar arasında yer almayı başaran internet devi Google‘ın geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü akıllı gözlüğü Google Glass, satışa sunulduğu ilk dönemde sebep olduğu kargaşalar nedeniyle polislerin başını ağrıtmış olsa da, zaman geçtikçe polislere ve kolluk kuvvetlerine yardımcı olan bir cihaz haline geliyor.

Bir süre önce aldığı kararla trafik polislerine Google Glass kullandırmaya başlayan Dubai yönetimi, polis departmanının diğer birimlerini de Google’ın akıllı gözlüğüyle donatmaya hazırlanıyor. Dünyanın en gösterişli ve zengin polis kuvvetlerinden birine sahip olan Dubai’de trafik polislerinden sonra dedektifler de Google Glass kullanmaya başlayacak.

Özel olarak hazırlanmış bir yazılım sayesinde aranan kişiler veri tabanına Google Glass üzerinden ulaşan dedektifler, yüz tanıma teknolojisinden faydalanarak bu şahısları tespit edebilecekler. Bahsi geçen bu uygulamanın birkaç yıl öncesine kadar sadece bilim kurgu filmlerinde yer alabileceği göz önüne alındığında, giyilebilir cihazların günlük yaşama kazandırabilecekleri yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlıyor diyebiliriz.