Dünya Ticaret Merkezi'nde skandal

Güvenlik önlemlerini aştılar, Dünya Ticaret Merkezi'nin tepesinden paraşütle atladılar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- ABD'nin New York kentinde, Dünya Ticaret Merkezi'nin tepesinden paraşütle atlayan 4 kişi Amerikan kamuoyunun gündemine oturdu.

Tel örgülerle çevrili bölgeye, güvenlik önlemlerini atlatarak örgülerde oluşan bir delikten girdikleri saptanan James Brady, Kyle Hartwell , Marko Markovich ve Andrew Rossig polis tarafından tutuklandı.

Dört kafadarın, ülkenin en uzun binası olma özelliği taşıyan Dünya Ticaret Merkezi bölgesindeki 104 katlı 1 numaralı kulenin tepesine çıkmayı başarması Amerikan kamuoyunda şok etkisi yarattı. New York polisi, dört kafadarın kuleden geçtiğimiz Eylül ayında atladığını, James Brady'nin o dönemde Dünya Ticaret Merkezi'nde inşaatta çalıştığını belirtti.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Dünya Ticaret Merkezi'nde 1 numaralı kulenin tepesine çıkan 4 kişiden bir tanesi, orada bir bira içeceğini söylüyor. Küfürlü konuşmaların da geçtiği kayıtlarda, başında kamera bağlı olan bir kişi, 3'ten başlayıp geriye doğru sayıyor ve 104 katlı binanın tepesinden kendisini boşluğa bırakıyor. Kısa bir süre sonra paraşütünü açan kişi, süzülerek New York'un göbeğinde, bir otoyol yakınına indikten sonra, paraşütünü toplayıp olay yerinden uzaklaşıyor.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun, "Dünyada teröristlerin 1 numaralı hedefi" olarak nitelediği Dünya Ticaret Merkezi'ne, geçtiğimiz haftalarda da 16 yaşındaki Justin Casquejo girerek, yine 1 numaralı kulenin tepesinde fotoğraf çektirmişti. Fotoğrafları Twitter hesabından paylaşan Justin Casquejo polis tarafından gözaltına alınmıştı.