Dünyada 21 milyon kişi zorla çalıştırılıyor

ILO, dünyada 21 milyon insanın zorla çalıştırıldığını ve yaklaşık 150 milyar dolar kar elde edildiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE - Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), dünyada 21 milyon insanın zorla çalıştırıldığını ve bu yolla 150 milyar dolar kar elde edildiğini bildirdi. 

Örgütün hazırladığı 2012 yılı raporuna göre, zorla çalıştırmayla elde edilen karın büyük kısmı, yani 99 milyar doları "ticari cinsel istismar" yoluyla ortaya çıkıyor. 

Zorla çalıştırma yoluyla elde edilen karın yaklaşık 51 milyar doları ise ev içi işçilik, tarım ve diğer ekonomik faaliyetlerden elde ediliyor. 

Dünyada yaklaşık 21 milyon kişinin zorla çalıştırıldığı bildirilen raporda, çalıştırılanların yarıdan fazlasının "ticari olarak cinsel istismarda kullanılan kadın ve kızlardan" oluştuğu bildirildi. Erkekler ise daha çok tarım, inşaat ve madencilik gibi alanlarda çalıştırılıyor. 

Rapora göre, inşaat, sanayi ürünü imalatı, madencilik gibi sektörlerdeki zorla çalıştırma sayesinde elde edilen kar 34 milyar doları bulurken, ormancılık ve balıkçılığı da içeren tarım sektöründe çalışanlardan elde edilen kar ise yaklaşık 9 milyar dolar oldu. 

Ev içi işçilikte zorla çalıştırma ile ise yaklaşık 8 milyar dolar kar elde edildi. 

Rapora göre, bireylerin yaşadığı gelir şokları, yoksulluk ve göç gibi nedenler bireylerin zorla çalıştırılmasına yol açıyor. 

Raporda devlet eliyle yapılan, hapishanelerde ve asker hizmetlerinde uygulanan zorla çalıştırmalara ise yer verilmediği bildirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir