Dünyanın en büyük TV'si İstanbul'da

103 inç büyüklüğündeki TV'nin satış fiyatı 147 bin euro. TV'ye 14 hoparlör bağlanabiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (A.A) - 05.03.2010 - Dünyanın en büyük televizyonu olan 'Beo Vision 4-103', İstanbul'daki Türkiye'nin en yüksek binası Sapphire'de tanıtıldı.

Bang&Olufsen Türkiye Genel Koordinatörü Ali Öncü, bugünün müşterilerinin değil, geleceğin müşterilerinin beklentilerini de karşılayacak ürünler tasarladıklarını ifade eden Öncü, dünyanın en büyük hareket eden televizyonuna Türkiye'den de önemli bir ilgi beklediklerini ifade etti.

Öncü, ev kullanımı dışında otellerin de ürüne ilgi gösterdiklerini, 'BeoVision 4-103'ün evde sinema keyfine farklı bir boyut kazındırdığını belirterek, "Genişliği 246, yüksekliği ise 211 santimetre olan 103 inç televizyonun satış fiyatı 147 bin euro" dedi.

Bang&Olufsen Eğitim Müdürü Jorgen Lunding ise televizyonun gündüz izleme sırasında da izleme kolaylığı sağlayan otomatik görüntü kontrolü ve yansıma önleyici kaplamalı kontrast ekran gibi bir dizi görüntü teknolojisini içinde barındırdığını söyledi. 

Lunding, televizyonun 14'e kadar hoparlörün bağlanmasına da olanak tanıyan üstün bir entegre sound çözümüne sahip olduğunu vurgulayarak, "Televizyon 'Adaptive Sound Technology'yi de beraberinde sunuyor. Bu benzersiz teknoloji, bütün odayı bir noktaya dönüştürerek, kullanıcının hoparlörleri istediği yere yerleştirmesine ve sesi mekan özelliklerine zarar vermeden sunmasına olanak veriyor. Bu sayede hoparlörlerin yerleşimi ve dinleyicinin odadaki konumundan bağımsız olarak ses doğrudan dinleyicinin önünden geliyormuş gibi algılanabiliyor" dedi.

Bir düğme ile ekranını sağa-sola aşağı-yukarı doğru hareket ettirilebilen televizyonun, siyah, gri, mavi ve kırmızı gibi 5 farklı renk opsiyonu bulunuyor. Yaklaşık olarak 3-4 ay arasında imal edilen televizyon kullanımda değilken, ekran yerden birkaç santim yükseklikte durarak, odadaki görünürlüğünü azaltıyor ve bütün entegre uygulamaları gizliyor.

Teknoloji meraklıları için dev televizyon, iki hafta boyunca Sapphire'de sergilenecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir