ECB'den 'enflasyon' itirafı

ECB Baş Ekonomisti Praet, "Yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için B planımız yok" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve Baş Ekonomisti Peter Praet, ECB'nin yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için bir B Planı olmadığını söyledi. 

'Yeterli miktarda para basılırsa...'
    
Praet, Belçika'da yayınlanan Knack dergisine yaptığı açıklamada, "ECB, enflasyonu yüzde 2 seviyesine getirmek için gerekli tüm tedbirleri almaya hazır. Yeterli miktarda para basılır ise enflasyon er ya da geç yükselecek" diye konuştu. 

'Bu ortamda enflasyonu yükseltmek zor'
    
Praet ayrıca, petrol ve emtia fiyatlarının gerilediği ortamda enflasyonu yükseltmenin zor olduğunu, bu tür faktörler ortaya çıktığında enflasyon hedefine ulaşma tarihini ertelemek dışında yapılabilecek çok fazla şey olmayabileceğini de vurguladı. 

'Politikamız henüz başarılı olmadı'
    
"ECB politikası henüz başarılı olmadı. Ancak bu tedbirler olmasaylı şimdi daha derin bir resesyonda olurduk" diye konuşan Praet, ECB'nin cari politikasının gayrimenkul ve varlık fiyat artışı gibi istenmeyen etkileri olduğunu ancak politikanın en azından Mart 2017'ye kadar devam edeceğini ifade etti. Praet, politikanın gerektiği takdirde uzatılabileceğini de belirtti.