El Alem IŞİD'den geri alındı

Irak hükümetine bağlı güçler Tikrit'in kuzeyindeki stratejik öneme sahip kenti IŞİD militanlarından geri aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak ordusu ve milis birlikler İslam Devleti militanlarına karşı başlatılan taarruz harekatı çerçevesinde, Tikrit'in kuzeyindeki bir el Alem kentini militanlarından geri aldı.

Irak ordusu ve Hashid Shaabi adı verilen Şii milisler, yerel aşiret güçlerinin desteğiyle Tikrit kentini İslam Devleti militanlarının elinden almak için bu ay başında yeni bir harekat başlattı.

Reuters'ın telefonla ulaştığı Belediye Başkanı Laith el Jubouri, "Kentin tümüyle güvenlik güçleri, Hashid Shaabi milisleri ve yerel aşiret güçlerinin kontrolüne geçtiğini ilan ediyorum. Bu zafer bizi çok mutlu etti. El Alem'in Tikrit'in geri alınması harekatının başlangıç noktası olmasını istiyoruz" dedi.

Irak ordusu ve milis güçler kuzeyden ve güneyden kuşattığı Dicle nehri kıyısındaki Tikrit kentine girmek için hazırlık yapıyor. Güvenlik yetkilileri Tikrit kentine yönelik operasyonun yarından itibaren başlayabileceğini belirtiyor olsalar da 10 gün önce başlayan harekat hızlı taarruzlardan ziyade kademeli olarak ilerlemeye dayanıyor.

İslam Devleti militanları Tikrit ve ülkenin kuzeyindeki toprakları geçen yıl Haziran ayındaki yıldırım taarruzu sırasında ele geçirerek Suriye'den Irak topraklarına uzanan bir yönetim kurmuştu.Irak yönetimi Tikrit harekatında başarılı olursa ilk defa İslam Devleti militanlarından bir kentini geri almış ve militanların elindeki Musul kentini geri almak için askeri bir ivme yakalamış olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir