Elon Musk'ın şirketi Tesla'ya ırkçılık davası

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen iş adamı Elon Musk'ın şirketi Tesla'ya ırkçılık davası açıldı. Irkçılık suçlamalarının ardından Musk, çalışanlara bir e-posta göndererek özür diledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'de geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, ABD'de ırkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya. 

Bloomberg'in haberine göre, Tesla'nın California'daki fabrikasında çalışan siyah işçilerden Marcus Vaughn, şirketin üretim tesislerinde siyahlara yönelik ırkçılığın çok yaygın hale geldiğini belirterek, Tesla'ya tazminat davası açtı.

Tesla fabrikasında 100'den fazla siyah işçinin ırkçı davranışlara ve baskıya maruz kaldığını savunan Vaughn, Tesla'nın şirketteki ırkçı davranışları önleyecek düzenlemeleri de uygulamaya koymasını istedi.

Elon Musk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüElon Musk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

 İlk dava değil

Tesla hakkında geçen ay da cinsiyet ayrımcılığı şikayetiyle dava açılmıştı.

Tüm dünyada yaklaşık 33 bin çalışanı bulunan Tesla'nın, ABD'deki diğer büyük şirketler gibi etnik çeşitlilik ve cinsiyet eşitliği konusunda bir istatistik yayınlamaması, eleştirilere konu olmuştu.

Şirket, yakın dönemde düşük performans gerekçesiyle 700'e yakın çalışanını işten çıkarmıştı.

Musk özür diledi

Irkçılık davasıyla ilgili haberlerin basında yer alması üzerine, Elon Musk Tesla fabrikasındaki çalışanlara bir e-posta göndererek özür diledi.

Musk, mesajında "Bazen böyle şeyler istemeden de olsa yapılıyor ve bu durumda özür dilemelisiniz. Eğer birisi adalet yoluyla sarsılıyorsa içtenlikle özür dilemek, böyle durumlarda da duyarlı olmak ve özürleri kabul etmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Elon Musk’tan İGA’ya enerji yatırımı teklifiElon Musk’tan İGA’ya enerji yatırımı teklifi