Elvan, gümüş madalya kazandı

Abeylegesse, oyunlar tarihinde Türkiye'ye madalya kazandıran ilk bayan atlet unvanına erişti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN -  Pekin'de düzenlenen 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde bayanlar 10 bin metre finalinde Elvan Abeylegesse 2. olarak gümüş madalya kazandı.

Türkiye, Elvan ile birlikte oyunlar tarihinde atletizmde 3., koşular dalında ise ilk madalyasını kazandı ve atletizmde ilk kez gümüş madalya elde edilmiş oldu. Türkiye'ye atletizmde ilk olimpiyat madalyasını Londra-1948 Olimpiyatları'nda erkekler 3 adım atlamada Ruhi Sarıalp kazandırmış, daha sonra da Atina-2004'de erkekler çekiç atmada Eşref Apak bronz madalya almıştı. Mükemmel bir yarış çıkaran 26 yaşındaki Etiyopya asıllı sporcu Elvan Abeylegesse, aynı zamanda 30.21.67 ile kendisine ait olan Türkiye Rekoru'nu da kırdı ve oyunlar tarihinde Türkiye'ye madalya kazandıran ilk bayan atlet unvanına da erişti.

Elvan Abeylegesse, yarış sonrasında çok mutlu olduğunu söyledi. Antrenörünün verdiği taktiği aynen uyguladığını vurgulayan Elvan, "Türkiye adına ilk kez olimpiyatlarda madalya aldığım için çok mutluyum. Üstelik de Avrupa rekoru kırarak. Yarış benim açımdan çok rahat geçti" dedi.

Gül, Erdoğan ve Toptan'dan kutlama mesajları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pekin'de bayanlar 10 bin metre finalinde gümüş madalya kazanan milli atlet Elvan Abeylegesse'yi kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, gönderdiği tebrik telgrafında, Avrupa rekoru kırarak Türkiye'ye atletizmde ilk olimpiyat ikinciliğini getiren Elvan Abeylegesse'yi kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli atlet Elvan Abeylegesse'yi kutladı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Avrupa rekoru kıran milli atlet Abeylegesse'ye tebrik telgrafı gönderdi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, milli atlet Elvan Abeylegesse'yi kutladı. Toptan kutlama telgrafında şunları kaydetti:

"29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bayanlar 10 bin metre finalinde ikinci olarak gümüş madalya kazanmanızdan büyük mutluluk duydum. Böylesi büyük uluslararası bir organizasyonda gösterdiğiniz üstün başarı dolayısıyla sizi kutluyorum. Başta teknik heyet olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."