Emirates 5 yıl sonra ilk defa kârda düşüş yaşadı

Dubai merkezli Emirates Havayolları beş yıl sonra ilk kez kârının düştüğünü duyurdu. Emirates, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı ve ABD'nin ortadoğu uçuşlarına kısıtlama getirmesi gibi sebeplerin talebi düşürdüğünü ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ortadoğu'nun en büyük havayolu şirketi Emirates yolcu doluluk oranındaki düşüş ve sert rekabetin etkisiyle beş yıldır ilk defa kârında düşüş açıkladı.

Dubai merkezli şirket bugün yaptığı açıklamada, 31 Mart itibarıyla geçen bir yıllık sürede havayolu faaliyetinden elde ettiği net kârının yüzde 82 düşerek 354 milyon dolara gerilediğini duyurdu. Böylece 2011-12 mali yılından bu yana ilk defa yıllık kâr düşüş gösterdi.

Havayolu şirketleri dünya genelinde oynaklık gösteren talep ve sert rekabetten dolayı uçuşlar üzerinde baskı olduğunu söylerken, Avrupa'nın önde gelen havayolu firmaları son dönemlerde bu baskının gevşediğine dair sinyaller gördüklerini belirttiler.

Emirates doldurabileceğinden daha fazla koltuk eklemesi nedeniyle yolcu başına düşen getiri de azaldı. Ortadoğulu taşıma şirketi İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı ve ABD'nin Ortadoğu'dan yapılan seyahatlere yönelik bazı sınırlamalar getirmesi gibi "istikrarsızlık yaratan olaylar" nedeniyle talebin düştüğüne dikkat çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir