Erdoğan, Time'a kapak oldu

Başbakan Erdoğan, Time Dergisi'nin 28 Kasım'da yayınlanacak sayısına kapak oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin ünlü dergisi Time'ın, 28 Kasım'da yayınlanacak olan sayısına kapak konusu olarak Başbakan Erdoğan seçildi.

'Erdoğan's Way' (Erdoğan'ın yolu) başlığının atıldığı kapakta, "Erdoğan ülkesini bölgesel lider haline getirdi. Peki Türkiye örneği Arap ülkelerini de kurtaracak mı?" ifadesi yer aldı.

ABD baskısının aksine, Avrupa, Asya ve Güney Pasifik sayılarına Başbakan Erdoğan'ı kapak yapan Time'ın yazı kaynağı, Başbakan Erdoğan'la BM Genel Kurulu çalışmaları sırasında yapılan mülakat.

Bobby Ghosh tarafından kaleme alınan yazı, Başbakan Erdoğan'ın Mısır'da karşılanması anlatılarak başlıyor. Erdoğan'ın Mısır'da kırmızı halı ve askeri seremoniyle ve genellikle rock starlar için düzenlenen resepsiyonla karşılandığı belirtilen yazıda, Erdoğan'ı binlerce kişinin havalanında büyük coşkuyla ve ellerinde Erdoğan posterleriyle selamladığı kaydedildi.

Yazıda, Zogby International ile Maryland Üniversitesi'nin 2010 yılı anketinde Araplar arasında Erdoğan'ın en fazla hayran olunan dünya lideri konumunda olduğuna dikkat çekilerek, gençlerin eski tiranlara karşı ayağa kalktığı ülkelerde, birçok kişinin Erdoğan'ı sahip olmak istedikleri bir lider olarak tanımladığı kaydedildi.

Kapak yazısından:

* "Erdoğan, Türkiye'yi kabul etmeyen birçok AB üyesi şu an iflas etmiş durumdayken, bir zamanlar Avrupa'nın hasta adamı olarak tarif edilen ülkesinin ekonomik açıdan yükselişte olmasının oluşturduğu ironiye gülmekten kendini alıkoyamıyor"

* "Birçok Ortadoğulu'nun bakışında Türkiye'nin belki de en büyük erdemi, Türk modelinin İslami kökenli olması. Arap İslamcılar açısından Türkiye'nin başarısı, dini köklerinden ayrılmadan ülkelerini modernize

edebileceklerinin bir kanıtı. Erdoğan'ın Batılı hayranlarına göre Türkiye'nin başarısı ise, siyasi İslam'ın, illa ki modernitenin düşmanı olması gerekmediğini gösteriyor"

* "Demokratik, ekonomik açıdan yükselen ve uluslararası arenada hayranlık duyulan bir ülke olarak Türkiye, yıllardır altında yaşadıkları otoriter yönetim ve yoksulluktan sıyrılmakta olan insanlar açısından dayanılmaz konumda"

* "ABD Başkanları ile Arap caddelerinin aynı fikirde olmasına her zaman rastlanmaz. Mısır, Tunus ve Libya'da kalabalıkların Erdoğan'ın adıyla tezahürat yapması gibi. Obama da eski diktatörlüklerin küllerinden doğan yeni hükümetlerin, Başbakan Erdoğan'ın 8 yılda oluşturduğuna çok fazla benzemesini istiyor"

Bu konularda ilginizi çekebilir