Erdoğan ve "16 Savaşçı" dış basında

İngiliz Guardian gazetesi Erdoğan'ın Abbas'ı karşılamasını haber yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni konutu Aksaray'da  Filistin lideri için 16 Türk devletini temsil eden askeri kıyafet giymiş askerlerle karşılama töreni dış basında yankı buldu. İngiliz Guardian gazetesi haberi Fransız AFP haber ajansı kaynağıyla verdi. Guardian gazetesinin iç sayfalarında yer alan haberin başlığı ise "Türkiye lideri Abbas'ı 'Osmanlı sirkinde' ağırladı" oldu.

"Osmanlı sirki sarayda"

Gazete, Fransız haber ajansı AFP'den sayfalarına taşıdığı haberde, Milliyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel'in dün attığı "Osmanlı sirki sarayda" tweetine atıfta bulunmuş.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara'da Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırlamıştı.

"Zorlama bir bale gösterisi"

İşte Guardian'ın yorumları:

"Mızraklı muhafızlar, zincirli zırhlarla donatılmış savaşçılar, parıldayan altın miğferler ve hatta iyi niyetle ortaya atılmış birkaç sahte bıyıklar...Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas bir tarihi filmin kostüm setine ya da zorlama bir baleye gittiğini düşündüğü için affedilebilirdi. Ancak Ankara'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmeye gitmişti."

Abbas'ı karşılama töreni için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın merdivenlerinde yerlerini alan savaşçılar, tarihteki 16 Türk devletini temsil ediyor. Cumhurbaşkanlığı forsunda da 16 yıldız var.

Guardian'daki haberde, bazı sosyal medya kullanıcılarının Abbas için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen karşılama töreni ile ilgili olarak şaşkınlıklarını dile getirdikleri belirtiliyor. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni konutu Aksaray'ın 1150 odasıyla 490 milyon Euro'ya mal olduğu belirtildi.

385c2d2c-d7c3-44f4-beb5-2a3ec3949d68-460x276.jpeg

Bu konularda ilginizi çekebilir