Eroğlu: Elbette müzakere masasına oturacağım

KKTC Başbakanı Eroğlu, nisan ayında KKTC'de yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı seçilirse Adadaki müzakereleri sürdüreceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, nisan ayında KKTC'de yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı seçilirse Adadaki müzakereleri sürdüreceğini belirterek, "Elbette müzakere masasında oturacağım, ama Rum beni kendinden üstün görmemeli" dedi.

Eroğlu, Londra'daki temasları çerçevesinde, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası (CTCC) tarafından düzenlenen toplantıda, Kıbrıs Türk toplumuyla bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıya Derviş Eroğlu'nun eşi Meral Eroğlu, KKTC'nin Londra Temsilcisi Kemal Köprülü, CTCC Başkan Yardımcısı Hayrettin Ramiz, çok sayıda yetkili ile Londra'da yaşayan çok sayıda Kıbrıslı Türk katıldı.

Konuşmasına, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odasına teşekkür ederek başlayan Eroğlu, başkanı olduğu Ulusal Birlik Partisinden (UBP) bahsederek, 19 Nisan 2009'da KKTC'ye yapılan seçimlerle partisinin 26 milletvekiliyle tek başına iktidar olduğunu kaydetti. 

"Müzakere masasına Türk halkı için otururum"

Kıbrıs Türk toplumundan gelen soruları da yanıtlayan Eroğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda müzakereleri nasıl yürüteceğine ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Müzakere masasında oturmak başkadır, ne istediğini bilmek başkadır. Çözüm olsun da ne pahasına olursa olsun düşüncesi içerisindeyseniz ve bunu hissettirirseniz, karşıdaki sizinle havanda su döver gibi oynamaya devam eder. Bugüne kadar Hristofyas hiçbir şey vermemiştir, hep istemiştir. Ben de seçilirsem müzakereleri devam ettireceğim ama halkımdan aldığım desteğe ve bana verdiği mesajlara göre müzakere masasında oturacağım, yani Rum beni kendinden üstün görmemeli. Onun üstünlüğünü kabul ettiğiniz anda kaybedersiniz."

"Adada bir anlaşma olsun da nasıl olursa olsun" anlayışı içinde olmadığını vurgulayan Eroğlu, Kıbrıs Türkünün onuruyla, özgürce ve insanca yaşayabileceği bir anlaşma istediğini söyledi. "Müzakere masasında dik oturacağız, gerektiği zaman da dikleşeceğiz" diyen Eroğlu, her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğunu, dolayısıyla Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın müzakere şekliyle kendi müzakere şeklinin farklı olacağını söyledi.

Eroğlu, müzakere masasına oturduğunda Kıbrıs Rum kesimi lideri Dimitris Hristofyas'ı mutlu etmek için değil, Kıbrıs Türk halkı için oturacağını da sözlerine ekledi.   

Bu konularda ilginizi çekebilir