Esad 'ateşkes'e olumlu bakıyor

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, BM temsilcisinin yerel ateşkes çalışmalarını 'değerlendirmeye değer' buldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT - Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Birleşmiş Milletler Suriye özel temsilcisi tarafından Halep kentinde küçük ölçekli ateşkes alanları ilan edilmesi teklifini 'değerlendirmeye değer' bulduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye özel temsilcisi Steffan de Mistura, yerel çatışmaların sona ermesi ve insani yardım dağıtılabilmesi amacıyla Halep'te "çatışmaların kademeli olarak durdurulduğu bölgeler" ilan edilebileceğini daha önce söylemişti.

Suriye devlet haber ajansında yer alan haberde, "(Esad) de Mistura'nın girişimlerinin değerlendirmeye ve Halep kentinde güvenliğin tekrar sağlanması için üzerinde çalışmaya değer olduğunu düşünüyor" denildi.

Suriye'de Esad yönetimi ve siyasi muhalifler arasında bu yıl yapılan iki barış görüşmesi ülkedeki iç savaşa son verememiş de olsa, yerel ateşkesler kısmen başarılı oldu.

Yerel ateşkesler ABD ve Rusya tarafından da bir seçenek olarak görülüyor.

London School of Economics tarafından bugün yayımlanan ve ülkede yapılan 35 ateşkes görüşmesini değerlendiren bir çalışmaya göre küçük ölçekli ateşkesler Suriye'deki sivillerin çektiği açıları en hızlı azaltabilecek seçeneği oluşturuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir