Eteklerindeki taşın dökülmesini bekliyoruz

Erdoğan, WikiLeaks internet sitesinde açıklanan belgelerle ilgili değerlendirmesinde siteyi gayriciddi bulduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, WikiLeaks internet sitesinde açıklanan belgelerle ilgili değerlendirmesinde şu anda siteyi gayriciddi bulduğunu dile getirerek, “Eteklerindeki taşın dökülmesini bekliyoruz” dedi.

Libya’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, WikiLeaks adlı internet sitesinde yayınlanan belgelere ilişkin değerlendirmede bulundu. Erdoğan belgelerin içeriğine ve ithamlara yönelik bir şey söylemezken “Şu anda WikiLeaks'in eteklerinde neler var, bunları bir döksün görelim. Ondan sonra da bunların ne kadar ciddi, ne kadar gayri ciddi olduğunu öğreniriz. Çünkü WikiLeaks'in ciddiyeti şüphelidir. Bu bakımdan şu anda sadece biz eteklerindeki taşın dökülmesini bekliyoruz. Ondan sonra da değerlendirmesini yapar, gerekli açıklamaları yaparız” dedi.

Zirvede onur konuğu olacak

Libya Lideri Albay Muammer Kaddafi’nin davetiyle 3’ncü Avrupa Birliği ve Afrika Zirvesi’ne “onur konuğu” olarak katılacak olan Erdoğan, açıklamasında Kaddafi İnsan Hakları Ödülü Uluslararası Komitesi tarafından şahsına verilecek İnsan Hakları Ödülü'nü de alacağını da sözlerine ekledi. Erdoğan, “Bu ödül son dönemde barış, adalet ve insan haklarını ön plana çıkaran yaklaşımımızın uluslararası alanda da takdir edildiğini göstermesi bakımından önem taşımaktadır. Ayrıca köklü tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz Libya'daki temaslarımda bu ülke ile ikili ilişkilerimizin mevcut durumunu gözden geçireceğiz. Başta ekonomik ticari ilişkiler olmak üzere özellikle son dönemde her alanda gelişmekte olan işbirliğimizin daha da geliştirilmesi, ilerletilmesi imkanları üzerinde duracağız” değerlendirmesini yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir