Euro Bölgesi Yunanistan'ın teklifini reddetti

Euro Bölgesi maliye bakanları iflas etmek üzere olan Yunanistan'ın son çare olarak sunduğu teklifi reddetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Bölgesi maliye bakanları iflas etmek üzere olan Yunanistan'ın son çare olarak sunduğu teklifi reddetti.

Telekonferans toplantısında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Euro Bölgesi'nin kurtarma fonu Avrupa İstikrar Mekanizması'nın (ESM) kreditörlüğünde 2 yıllık mali program ve borçların yeniden yapılandırılmasını içeren teklifini görüşen Avro Bölgesi maliye bakanları teklifi kabul etmedi.

AB kaynakları, Yunanistan'ın vadesi bu gece dolacak mali programın uzatılması ve borçlarının kırpılması önerisinin kabul görmediğini ve kurtarma fonu başvurusunda normal prosedürün takip edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Euro Bölgesi maliye bakanlarının yarın tekrar telekonferans toplantısı yaparak Yunanistan'la ilgili yol haritasını tartışacakları bildirildi.

Bu arada Avrupa İstikrar Mekanizması'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan'a mevcut mali yardım programının vadesinin bu gece dolacağı için kalan 1,8 milyar euroluk kredi diliminin ve bankalara sermaye ilavesi için ayrılan 10,9 milyar avronun iptal edileceği belirtildi.

Uluslararası Para Fonu'na vadesi saatler içinde dolacak 1,5 milyar euroluk borç taksitini ödemeyeceğini açıklayan Yunanistan bu durumda temerrüte düşecek ve teknik olarak iflas etmiş olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir