Euro Bölgesinde enflasyon düştü, işsizlik değişmedi

Euro Bölgesi'nde enflasyon Ağustosta yüzde 1,6'ya geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - AB'de ortak para kullanan 16 ülkenin dahil olduğu Euro Bölgesi'nde, temmuz ayında yüzde 1,7 ile Kasım 2008'den bu yana en yüksek düzeyine ulaşan enflasyon oranı, Ağustosta yüzde 1,6'ya geriledi.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, Euro Bölgesi'nde enflasyon oranı küresel kriz nedeniyle birkaç ay ekside kaldığı geçen yılı yüzde 0,9 seviyesinde tamamlamıştı.

Eurostat, Euro Bölgesi'nde işsizlik oranının ise temmuz ayında, şubat ayından beri değişmeyerek yüzde 10'da kaldığını duyurdu. 27 üyeli AB'nin işsizlik oranı da temmuzda yüzde 9,6'yla son 6 aydır değişmedi.

AB'de en yüksek işsizlik oranı yüzde 20,3'le İspanya'da görülürken, yüzde 20,1'le Letonya, yüzde 18,6'yla Estonya ve yüzde 17,3'le Litvanya bu ülkeyi izledi. En düşük işsizlik oranları ise yüzde 3,8'le Avusturya, yüzde 4,4'le Hollanda ve yüzde 5,3'le Lüksemburg'da kaydedildi.

İşsizlik oranları AB'nin büyük ekonomilerinden Almanya'da yüzde 6,9, İngiltere'de yüzde 7,8, İtalya'da yüzde 8,4 ve Fransa'da yüzde 10 oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir