Euroda toparlanma emaresi

Euro'nun son dört yılın en düşük seviyesinden yükselmeye başlamasıyla ABD borsaları yükselirken, Asya borsalarında karışıklık sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Euro'daki artış, Avrupa'nın borç sorunlarının aşılacağı ümitlerini artırdı ve ABD'de borsalar son yarım saatte yükselişe geçti.

Euro/dolar paritesinin son dört yılın en düşük seviyesinden yükselmeye başlamasıyla Dow Jones sanayi endeksi 5 puan artışla 10.625'den, Nasdaq bileşik endeksi ise 7 puan artışla 2.354'ten kapandı.

Gün içinde 184 puana varan bir düşüş yaşamış olan Dow Jones endeksi euroda yaşanan yükselişin desteği ile toparlanmaya geçti ve günü sınırlı bir artışla tamamladı.

Sprint Nextel Corp. hisseleri yüzde 3 oranında yükselerek telefon hisselerinde yaşanan yükselişe öncülük etti. Şirketin açıklamasında gelirlerdeki sert düşüşün durduğunun ifade edilmesi hisselerine alım getirdi.

Bu gelişmelerin ardından Standard & Poor’s 500 endeksi yüzde 0.1 oranında artışla 1,136 puandan kapandı. Endeks gün içinde yüzde 1.8'e varan bir düşü yaşamıştı.

Asya borsaları karışık

Wall Street'in kapanışa doğru artıya dönmesine rağmen Asya borsaları karışık. Endekslerin bazıları hafif artıda, bazılarıysa ekside seyrediyor.

Asya'da Tokyo Borsası günü hafif yükselişle tamamladı. Japonya'da Tokyo Borsasının temel göstergesi Nikkei 225 Endeksi 6,88 puan değer kazanarak, 10.242 puana yükseldi. Hong Kong Borsası yüzde 0,36 oranında değer kazanırken, Güney Kore Borsası yüzde 0,6, Şanghay Borsası yüzde 0,7, Avustralya Borsası yüzde 0,11, Hindistan Borsası yüzde 0,28 oranında değer kaybetti.  

Euro biraz toparlandı

Euro dolar paritesi ise New York'ta 1.24'e yükseldikten sonra Asya'da yeniden geriledi ve 1.2330 seviyesine indi. Şu sıralar 1.2364'den işlem görüyor.

Almanya'da açıklanacak yatırımcı güven endeksinin pariteye yeni bir hareketlilik getirmesi bekleniyor.

Dün uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı 70 dolar seviyesinin altına gerilerken, bugün 71 dolara yaklaştı. ABD ham petrolünün varil fiyatı Haziran ayı teslimi Asya'daki işlemlerde şu sıralar 60 sentlik artışla 70,68 dolardan satılıyor. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı Haziran ayı teslimi ise 70 sentlik artışla 75,80 dolardan işlem görüyor.

Altın hafif kayıpla 1225 dolardan düzeyinden işlem görüyor.

Dün yüzde 6 değer kaybeden bakır ise bu sabah yüzde1 artışla 6570 dolar civarında bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir