Eurogroup'un mesaisi yine Yunanistan

Eurogroup, mevcut yardım paketinin uzatılmasını isteyen Yunanistan için tekrar bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Bölgesi maliye bakanları bugün yeniden Yunanistan için toplanacak. 

Eurogroup TSİ 16:00'dan itibaren bir araya gelerek, Yunanistan’ın yardım anlaşmasının süresinin uzatılmasına yönelik başvurusunu görüşecek. Son olarak Almanya Maliye Bakanlığı, Yunanistan'ın sunduğu mektubu yeterli bulmadığını açıklamıştı. 

"Şartlar uygun"

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Giannis Dragasakis, Yunanistan'ın karşılıklı olarak kabul edilebilir bir geçici anlaşmaya varması için uygun şartların oluştuğunu savundu. Kreditörlerle yürütülen müzakereleri değerlendiren Dragasakis, Eurogroup toplantısının anlaşmayla sonuçlanacağını tahmin etti.

Öte yandan Yunanistan hükümet sözcüsü, ülkesinin finansal programının uzatılması konusunu tartışmadığını ve euro bölgesi maliye bakanlarının bugün yapacağı Eurogroup toplantısında da bu pozisyonunu koruyacağını açıkladı.

"Yunanistan anlaşmak için her şeyi yapmıştır"
              
Hükümet sözcüsü Gabriel Sakellaridis bugün yaptığı açıklamada, "Yunanistan euro bölgesi ortaklarıyla karşılıklı yarar sağlayacak bir çözüm bulunması için her düzeyde elinden gelen her şeyi yapmıştır" dedi.
              
Yunanistan, euro bölgesiyle arasındaki kredi anlaşmasını altı ay süreyle uzatılmasını dün resmen talep etmişti. Ancak bu talep Almanya tarafından reddedildi.
              
Almanya Yunanistan'ın uluslararası finansal yardım programının koşullarına uyma taahhüdü konusunda "yeterince somut" bir öneri getirmediğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir