Evde çocuk bakan babaların sayısı ikiye katlandı

ABD'de, evde çocuk bakan babaların sayısının 1989 yılından 2012 yılına kadar olan sürede 2 kat arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'de, evde çocuk bakan babaların sayısının 1989 yılından 2012 yılına kadar olan sürede 2 kat arttığı bildirildi.  

ABD Nüfus Bürosunun verilerini analiz eden Pew Araştırma Şirketi'ne göre, ABD'de 1989 yılında 1 milyon 100 bin olan evde çocuk bakan babaların sayısı, 2012 yılında 2 milyona çıktı. Bu oran, 2010 yılında 2 milyon 200 bin seviyesine çıkarak en yüksek noktasına ulaşmıştı.  

Araştırmada, kadınların hala çocuk bakımında, erkeklere göre iki kat daha fazla evde kalıp, ailelerine zaman harcıyor. Amerikalı kadınların yaklaşık 4'te 3'ü evde aile ve çocuk bakımına katılıyor. 

Son yıllarda babaların çocuklarla ilgili sorunlara "hiç olmadığı kadar" ilgilendikleri belirtilen araştırmada, 1965 yılıyla kıyaslandığında, babaların çocuk bakımına harcadıkları sürenin 3 kat arttığı kaydedildi.  

Araştırmaya göre, babalar, yüzde 35'le hastalık veya yaralanma nedeniyle evde zaman geçirirken, yüzde 25'i ise iş bulamamalarından dolayı kalıyor.  

Evde kalan babaların yüzde 47'sinin yoksulluk içinde oldukları belirtilen araştırmada, yüzde 8'inin çalışan babalardan oluştuğu kaydedildi. 

Araştırmada, çocuklarından ayrı yaşayan babaların oranının ise yüzde 16 düzeyine olduğu belirtildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir