Eyalet temsilcisi seçimlerinde usulsüzlük

Cin'in orta kesimindeki Hunan eyaletindeki 56 temsilcinin seçiminin geçersiz olduğu açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Çin'de yerel bir meclis, seçimlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle 56 eyalet temsilcisinin seçiminin hükümsüz olduğunu açıkladı.

Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin orta kesimindeki Hunan eyaletinin Hıngyang şehrinde, 56 eyalet temsilcisinden rüşvet aldıkları öne sürülen 512 şehir temsilcisinin istifa etti. Rüşvetin, seçim sonuçlarının değiştirilmesi ve seçimlerde usulsüzlük için verildiği belirtildi.

Yetkililer, yapılan ilk soruşturmada, yerel Halk Kongresi'ndeki 56 eyalet temsilcisinin, şehir temsilcileri ve çalışanlarına toplamda 110 milyon yüenlik (yaklaşık 18,14 milyon ABD doları) rüşvet verdiğini kaydetti.

Çin'de tam anlamıyla demokratik bir seçim sistemi bulunmuyor ancak yerel yönetimlerdeki Halk Kongrelerinde temsilcilik seçimi tecrübe ediliyor. Yerel seviyede yapılan temsilci seçimlerindeki çeşitli pozisyonlara nadiren birden fazla aday başvurabiliyor, bu adaylar da genelde Çin Komünist Partisi üyesi oluyor.

Çin'de Batı'daki parlamentolar gibi hizmet veren en büyük yasama organı Ulusal Halk Kongresi'ne ek olarak her eyalet, şehir, kasaba ve idari bölgenin de kendine ait Halk Kongresi bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir