FED: 10 bankanın sermaye artırma planı yeterli

Hükümetin bu hafta bankalardan hangilerinin aldıkları teşvik fonlarını geri ödeyebileceğini açıklaması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - Amerikan Merkez Bankası (Fed), 10 bankanın sermayelerini artırmak için sunduğu planın derin bir resesyonu atlatmaya yardımcı olma konusunda yeterli olduğunu bildirdi.

Fed'den yapılan açıklamada, planın uygulanması durumunda, sermaye yeterliliğinin sağlanacağı belirtildi.

Bankaların, planlarını pazartesi gününe kadar sunmaları için süreleri bulunuyordu, planın uygulanması için ise Kasım ayı başına kadar süre tanınıyor.

ABD'de bankaların derin bir resesyona dayanıklılığını ölçmek için Mayıs ayında uygulanan stres testi sonuçları, teste tabi tutulan 19 bankadan 10'unun fazladan sermayeye ihtiyaç duyduğunu ortaya koymuştu.

Buna göre, Bank of America'nın 33,9 milyar dolar, Wells Fargo'nun 13,7 milyar dolar, GMAC'in 11,5 milyar dolar, Citigroup'un 5,5 milyar dolar, Morgan Stanley'nin 1,8 milyar dolar, Regions Financial'ın 2,5 milyar dolar, SunTrust Banks'ın 2,2 milyar dolar, KeyCorp'un 1,8 milyar dolar, Fifth Third Bancorp'un 1,1 milyar dolar ve PNC Financial Services'ın 600 milyon dolar ek sermayeye ihtiyacı bulunduğu belirlendi.

Öte yandan, hükümetin bu hafta bankalardan hangilerinin aldıkları teşvik fonlarını geri ödeyebileceğini açıklaması bekleniyor.