Fed yine soru işareti bıraktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kurulu üyelerinin bir bölümü geçen ayki toplantıda, tahvil alımlarının hızının kısa süre sonra azaltılabileceği görüşünde birleşirken; üyelerin bir bölümünün ise beklemekten yana olduğu gözlendi.

Fed'in 30-31 Temmuz tarihli toplantısının dün açıklanan tutanakları, para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 12 üyesinin neredeyse hepsinin, ekonomiye sağlanan desteklerde değişiklik yapılmasının henüz uygun olmadığını düşündüğünü gösterdi.
Yatırımcılar Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının ne zaman azaltılmaya başlanacağını tedirginlikle izlerken, büyük bölümü alımların Eylül'de azaltılmaya başlanabileceği görüşündeydi.
Tahvil alımlarının azaltılması konusunda potansiyel zamanlamayla ilgili önemli bir ipucunun verilmediği tutanaklarda, spesifik olarak Eylül ayından da söz edilmedi,
ancak, "Bazı üyeler sabırlı olunmasının ve tahvil alımlarının hızında değişiklik yapılmasına karar vermeden önce ekonomiye ilişkin bilgilerin değerlendirilmesinin önemine dikkat çektiler"  şeklinde bir ifadeye de yer verildi.