FedEx, TNT Express'e gözünü dikti

ABD'li kargo devi FedEx, Hollandalı lojistik hizmetleri grubu TNT Express'i 4,8 milyar dolara satın almak için kolları sıvadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkezi ABD'de bulunan kargo şirketi FedEx, Hollandalı rakibi TNT Express'i satın almak için 4,8 milyar dolarlık teklif sundu.İki şirket tarafından yapılan ortak açıklama, FedEx'in internet sitesinde yer aldı. 

Açıklamaya göre, FedEx'in sunduğu teklif, TNT hisselerinin borsada son 3 ayda ortalama fiyatı 5,63 avronun, yüzde 42 üzerinde olan 8 avroya denk geliyor. Söz konusu teklifin, TNT yönetimi tarafından oybirliğiyle mevcut hissedarlara tavsiye edildiği belirtilen açıklamada, TNT Express'te çalışanların haklarının korunacağı ifade edildi. 

Açıklamada, teklifin gelecek yılın ilk yarısında sonuçlandırılmasının beklendiği, tekel oluşabileceğine yönelik kaygıların da giderileceği kaydedildi. 

Dev birleşmeyi değerlendiren ABN Amro'nun analisti  Maarten Bakker," FedEx masaya cazip teklif bıraktı"diye yorumladı. 

Fiyat TNT'nin Amsterdam borsasında işlem gören hissesindeki son kapanış seviyesi 6 Euro’ya kıyaslandığında ortaya yüzde 33'lük bir prim çıkıyor. TNT 2014 son çeyreğinde 137 milyon euro zarar etmişti. 

TNT üst yöneticisi Tex Gunning de teklifin TNT'de önemli dönüşümlerin olduğu bir zamanda geldiğini ifade ederek, iş ortakları için iyi bir haber olduğunu belirtti. 

Öte yandan, Amerikalı kargo şirketi UPS'in, 2013'te TNT Express'i 6,9 milyar dolara satın alma girişimi, Avrupa Komisyonu'nun Avrupa'da tekel oluşabileceğine yönelik kaygılarından dolayı başarısızlıkla sonuçlanmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir