Feribotlar yola çıktı

Libya'dan yaklaşık 3 bin Türk vatandaşı tahliye edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Libya'dan yaklaşık 3 bin Türk vatandaşının tahliyesi için hazırlanan 2 İDO feribotundan ilki yola çıktı. Feribotlara bir firkateyn de eşlik edecek.

Yenikapı Limanı'ndan hareket eden feribotta, Türk Kızılayı'nın Türk vatandaşları için hazırladığı giyecek, yiyecek ve sudan oluşan 20 ton yardım malzemesi bulunuyor. Feribotta, sağlık

ekibiyle birlikte 40 personel bulunuyor.

Osman Gazi-1'in Trablus'a yaklaşık 30 saat sürecek yolculuğun ardından ulaşması planlanıyor. Libya'nın Derme kentine gidecek olan Orhan Gazi-1 adlı feribotun da saat 17.00 sıralarında hareket etmesi bekleniyor.

Öte yandan Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre Mısır'dan kiralanan 5 otobüs, Libya sınırındaki Matruh kentine hareket etti. Yetkililer, 250 kadar Türkün Mısır'a giriş yaptıktan sonra karayoluyla İskenderiye kentine getirileceğini, buradan da uçak ile İstanbul'a gönderileceğini belirttiler.

Bingazi kentinden tahliye olacak Türk vatandaşlarının gece yarısı İskenderiye'ye ulaşmaları bekleniyor. İskenderiye Başkonsolosluğu, Türk vatandaşlarının ihtiyaçları için gıda ve lojistik destek sağlayacak.

Libya'dan tahliye edilen Türk vatandaşlarının Türk Hava Yollarının yarın sabah İskenderiye'ye yollayacağı bir tahliye uçağı ile İstanbul'a dönmeleri bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir