Ferrari halka arz edilecek

Fiat Chrysler’in CEO’su Sergio Marchionne’in beş yıllık iddialı planı çerçevesinde şirket Ferrari’yi de gelecek yıl halka arz etmeyi planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MILANO - Amerikan otomobil üreticisi Chrysler ile birleşen İtalya’nın en büyük otomobil şirketi Fiat, Ferrari markasını yeniden yapılandırıyor. Fiat-Chrysler, gruptaki yeniden yapılanma kapsamında lüks otomobil markası Ferrari'yi bünyesinden ayırma kararı aldığını duyurdu.

48 milyar euroluk stratejik planlama kapsamında lüks otomobil markası Ferrari önümüzdeki yıldan itibaren borsada işlem görecek. 67 yıllık lüks spor araba üreticisi Ferrari'nin yüzde 10 hisse gelecek yıl borsada işlem görmeye başlayacak. Geriye kalan yüzde 90'lık hisse ise Fiat-Chrysler grubunun hissedarları arasında paylaştırılacak.

Fiat yaptığı açıklamada, Ferrari'nin ayrı bir şirket olarak konumlandırılmasının Fiat'ın değerlemesinin artırılmasına yardım edeceğini öngördüklerini belirtti. Uzmanlara göre Ferrari'nin tek başına piyasa değeri 5,8 milyar euro.

Fiat-Chrysler, 2018 yılına kadar küresel satış hacmini yüzde 50'den fazla arttırarak 7 milyona adede çıkarmayı planlıyor. Grup böylece yıllık gelirini 2018'e kadar 132 milyar euroya yükseltmeyi hedefliyor.