Fiat'ta yeni başkan John Elkann

Fiat'ta görev değişikliği haberi, Milano borsasında Fiat hisselerinin değer kazanmasına yol açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA- İtalya'da otomotiv sanayiinin dev şirketi Fiat, bugün yönetimde önemli bir değişikliğe gitti. Luca Di Montezzemolo, Fiat'ın önümüzdeki beş yıllık döneme ilişkin plan ve stratejisinin açıklanması arifesinde, 7 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini 33 yaşındaki John Elkann'a bıraktığını duyurdu. Agnelli ailesinin gözdesi olan Elkann, bugün devraldığı bu yeni görevle, Fiat'ın en genç başkanı olma unvanını da elde etti.

Luca Di Montezzemolo, Fiat'ta yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Son derece rahatım. Yedi yıllık başarılı bir dönemin ardından, direksiyonu gönül huzuruyla bırakmanın mutluluğu içindeyim" dedi.

Torino'dan gelen görev değişikliği haberi, Milano borsasında Fiat hisselerinin değer kazanmasını da beraberinde getirdi.

Fiat grubunun en önemli hissedarı olan Elkann'ın Fiat başkanlığına gelmesi, Agnelli ailesinin grup içindeki konumunu perçinlemesinin göstergesi olarak yorumlanıyor. New York'ta Margherita Agnelli ve yazar Alain Elkann'ın çocuğu olarak dünyaya 1976'da dünyaya gelmiş olan Elkann, uzun süredir bu göreve hazırlanmaktaydı.

Mühendislik fakültesi mezunu olan Elkann, Agnelli ailesine ait muhtelif şirketlerde çeşitli görevler üstlenmesinin ardından Fiat'ta başkan yardımcısı olarak da görev yapmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir