Filipinler ordusu: 93 militan öldürüldü

Hükümet güçleri 4 Hazirandan bu yana militan kamplarına düzenlenen operasyonlarda 45 bomba ele geçirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MANİLA - Filipinler'de ordu, 12 gündür süren çatışmalarda 93 ayrılıkçı Müslüman militanın öldürüldüğünü, gerilla kamplarında çok sayıda bombanın ele geçirildiğini bildirdi.

Albay Medardo Geslani, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin 93 militanı öldürdüğünü, 4 Hazirandan bu yana militan kamplarına düzenlenen operasyonlarda 45 bombanın bulunduğunu söyledi.

Geslani, Maguindanao vilayetindeki operasyonlarda, kaçak durumdaki Ameril Umbra Kato liderliğindeki militanların hedef alındığını kaydetti. 

Militanların sözcüsü Eid Kabalu ise ordunun 93 militanın öldürüldüğü yönündeki iddiasını yalandı ve hiçbir militanın öldürülmediğini, sadece 9 militanın yaralandığını belirtti.

Moro İslami Kurtuluş Cephesi militanları ile askerler arasında son 10 ayda aralıklarla şiddetli çatışmalar çıkıyor. Müslüman özerk bölgenin genişletilmesi için yapılan barış görüşmeleri, toprak ve güç kaybından korkan Hristiyan cemaatlerin Yüksek Mahkeme'ye başvurusu üzerine geçen Ağustos ayında başarısızlıkla sonuçlanmıştı.