Filipinler'de, son 40 yılın en büyük sel felaketi

Afette ilk belirlemelere göre 51 kişi öldü, 21 kişi kayboldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİLA - Filipinler'i dün etkisi altına alan Ketsana tropik fırtınasının neden olduğu, ülkede son 40 yıldan beri görülen en büyük sel felaketinde, ilk belirlemelere göre 51 kişi öldü, 21 kişi kayboldu.

Savunma Bakanı Gilbert Teodoro, Filipinler'in kuzey kesimini etkisi altına alan Ketsana tropik fırtınasının Filipinler'in bir ayda alacağı yağıştan daha fazla miktardaki yağışı sadece 12 saatte bölgeye bıraktığını belirtti.

Hava şartlarının bugün düzelmesinin ardından kurtarma çalışmalarına hız verildiğini kaydeden Teodoro, başkent Manila ile fırtınanın etkilediği 25 kentin, yetkililerin acil durumlar için ayrılmış fonları yardım ve kurtarma çalışmalarında kullanmalarına olanak sağlanması için afet bölgesi ilan edildiğini söyledi.

Ketsana tropikal fırtınası nedeniyle bazı kasabalarının tamamının su altında kaldığı, toprak kaymaları meydana geldiği, Manila havaalanının saatler boyunca uçuşlara kapatıldığı Filipinler'de kurtarma çalışmalarının asker, polis ve sivil gönüllülerce sürdürüldüğü bildirildi.