Fitch'ten 'negatif' uyarısı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yapılan açıklamada "Faiz indirimi TCMB'nin kredibilitesini zedeleyebilir. Kredilerde büyümenin yeniden başlaması not indirimi için negatif olabilir." vurgusunda bulunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Merkez Bankası'nın(TCMB) dün gerçekleştirdiği faiz indiriminin karmaşık mesaj içerdiğini ve bu kararın riskleri ortaya çıkardığını belirtti.

Fitch tarafından yapılan açıklamada, TCMB'nin dünkü faiz indiriminin, bankanın kredibilitesini olumsuz etkileyebileceğine de dikkat çekildi.
              
Kredi büyümesinin hızlanması, cari açığın genişlemesi ve orta vadede net dış açığın artmasının kredi notunu negatif etkileyeceğini belirten Fitch, cari açıkta önemli ve kalıcı düşüş, dış finansmanda iyileşme, daha düşük ve stabil enflasyonu ise kredi notunu olumlu etkileyecek unsurlar olarak sıraladı.
              
Türk lirasının güç kazanmaya devam etmesi ve Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaz aylarında faizlerin daha da aşağı çekilmesine zemin hazırlayabileceğinin vurgulandığı açıklamada, Türkiye'nin dış şoklara açık olmaya devam ettiği de belirtildi.
              
Fitch Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyede olan BBB- kredi notu ve "durağan" görünüm ile derecelendiriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir