Fransa 24 bin göçmen kabul edecek

Cumhurbaşkanı Hollande: İki yıl içinde 24 bin göçmen kabul edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, gazeteciler ile Champs Elysee sarayında yaptığı geleneksel basın toplantısında  göçmen sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Önemli açıklamalarda bulunan Hollande şunları söyledi:

“Önümüzdeki 2 sene boyunca Fransa, özellikle Suriye'den gelen 24 bin göçmeni kabul edecek, Angela Merkel ile beraber verilen bu kararın diğer AB ülkeleri içinde ‘mecbur’ olması için AB komisyonu ile beraber çalışıyoruz. Göçmenlerin büyük bir çoğunluğunun ülkelerine komşu olan ülkelerde yapılacak kamplarda toplanmaları en mantıklı olanı, böylece savaş bittiğinde bu insanların memleketlerine dönmeleri daha rahat olur. 

İngiltere 5 yıl içinde 20 bin Suriyeliyi kabul edecek

İngiltere Başbakanı Cameron, Türkiye, Ürdün ve Lübnan'daki sığınmacı kamplarından 20 bin Suriyelinin, 5 yıl içinde İngiltere'ye kabul edileceğini söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda, Avrupa Birliği'nin (AB) karşı karşıya olduğu sığınmacı krizi ile ülkesinin terörle mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin sığınmacı krizine çözüm bulmak için kapsamlı yaklaşmını sürdüreceğini belirten Cameron, şöyle konuştu: 

"Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 20 bin sığınmacının ülkeye alınması önerisinde bulunuyoruz. İngiltere, diğer Avrupalı ortaklarının yanı sıra üzerine düşeni yapacak ancak biz Schengen'in ya da yeniden yerleştirme programının bir parçası olmadığımızdan, İngiltere, kendi yaklaşımında kendi karar verebilir. Sığınmacıları, Türkiye, Ürdün ve Lübnan'daki sığınmacı kamplarından alma yaklaşımımızı sürdüreceğiz. Birçok hayata mal olan tehlikeli yolculuklar riskini almaktansa bu, onlara İngiltere'ye gelmeleri için daha doğrudan ve güvenli bir yol sağlıyor."

David Cameron, ülkesinin 2014 yılının başında Suriyeli sığınmacıların İngiltere'ye alınmasıyla ilgili devreye sokulan ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile birlikte yürüttüğü "Korunmasız Kişileri Yeniden Yerleştirme (VPR)" programının genişletileceğini kaydederek, "Ülkeye alınacak kişilerin tespiti ve yeniden yerleştirilmesi için bu programı uygulamaya devam edeceğiz. Programın kriterlerini genişleteceğiz. Suriye'deki krizden özellikle çocukların etkilendiğinin farkındayız" dedi.