Fransa Adalet Bakanı istifa etti

Fransa Adalet Bakanı Christiane Taubira'nın istifa ettiği ve Cumhurbaşkanı Hollande'ın istifayı kabul ettiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa Adalet Bakanı Taubira'nın istifasını kabul etti. 

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Taubira'nın istifasını kabul ettiği duyuruldu. 

Açıklamada, anayasa reformunun Ulusal Meclis'te tartışmaya açılacağı bir günde Taubira'nın istifasının gerekliliği konusunda Hollande ve Taubira'nın görüş birliğine vardığı belirtildi. Taubira'nın yerine Adalet Bakanlığı görevine Jean-Jacques Urvoas getirildi.

''Mücadele bazen giderek olur'

Christiane Taubira, ‘’Vatandaşlıktan çıkarılma ile ilgili anayasa reformu konusunda hükümet ile yaşadığı derin görüş ayrılığı yüzünden istifa ettiğini’’ bildirdi. 

‘’Fransa önceden kestirilmesi zor ve ciddi bir terör tehdidi ile karşı karşıya bulunuyor’’ ifadesini kullanan Taubira, ancak bizim bununla mücadele edebileceğimizi göstermemiz gerekir’’ diye konuştu. Taubira, "Askeri, diplomatik, siyasi ve hatta sembolik bile olsa bir zafer kazanma adına cumhuriyet değerlerine ihanet edilmemesi ve ödün verilmemesi gerektiğine inandığını’’ kaydetti. 

Christiane Taubria, sabah sosyal paylaşım ağında yaptığı açıklamada, "Mücadele bazen kalarak, bazen giderek olur, kendime ve topluma karşı dürüst kalmak istiyorum’’ diyerek istifasını kamuoyu ile paylaşmıştı. 

Taubira, anayasa değişikliği kapsamında hazırlanan tasarıda yer alan "Terör suçuyla bağlantılı olarak vatandaşlıktan düşürme" uygulamasına karşı çıkıyordu. 

Fransa'da hükümetin anayasa değişikliği kapsamında olağanüstü halin 3 ay uzatılması ve terör suçuyla mahkum olanların vatandaşlıktan düşürülmesini öngören tasarıyı Ulusal Meclis'e sunması bekleniyor.