Fransa IŞİD'e hava operasyonu için hazır

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ülkesinin gerekli görülmesi halinde terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yönelik hava operasyonu düzenlemeye hazır olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Paris’te Siyasal Bilgiler Fakültesinin yeni öğrenim yılı açılışında konuşan Fabius, "Irak’ta gerektiği takdirde bir hava operasyonuna katılmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Fabius, ülkesinin Suriye’de ise Esed rejimi ve radikal gruplarla mücadele eden ılımlı muhaliflere yönelik desteğinin sürdüğünü söyledi.

Fransız Bakan Fabius, "Gerek Suriye gerek Irak konusunda farklı yöntemlerle de olsa harekete geçmek gerekiyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı François Hollande, cuma günü Irak hükümetinin davetlisi olarak Bağdat’a gidecek. Paris, pazartesi ise Irak’ın güvenliği konusunda düzenlenecek uluslararası konferansa ev sahipliği yapacak.

Fransa, IŞİD ile mücadele için Iraklı Kürtlere, silah yardımı yapıyor. Fransa Savunma Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada ‘’Irak yönetimini istemesi ve uluslararası hukuka uygun olması halinde bölgeye kara birliği gönderebileceğini’’ bildirmişti.