Fransa'dan Rusya'ya yeni yaptırım uyarısı

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, "Rusya aleyhine uygulanacak ilk yaptırımların etkili olmaması halinde yeni yaptırımlar gündeme gelebilir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Ukrayna ile ilgili Rusya’ya yönelik yatırımların etkisi olmaması halinde bu ülke aleyhine yeni kararların alınabileceği uyarısında bulundu.

France info radyo kanalına konuşan Fabius, "Rusya aleyhine uygulanacak ilk yaptırımların etkili olmaması halinde yeni yaptırımlar gündeme gelebilir" dedi.

Fabius, özellikle Rus şirketleri ve yöneticileri ile Putin’e yakın kişilere yönelik müeyyideler uygulanabileceği uyarısını yaptı. Fabius, bu kişilerin mal varlıklarının dondurulması ve seyahat için vize verilmemesinin gündeme gelebileceğini söyledi.

Kırım Özerk Cumhuriyeti parlamentosunun Rusya’ya bağlanma kararının "anayasaya ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu" kaydeden Fabius, bu girişimi "Putin'in bir manevrası" olarak gördüklerini belirtti. Fabius, "Bu girişim Rus yetkililerle birlikte yapıldı. Putin’in manevrası olduğu çok açık" diye konuştu.

Fabius, Moskova’nın olumsuz tutumunu sürdürmesi halinde Rusya ve AB ilişkilerinin önümüzdeki dönemde oldukça olumsuz etkilenebileceği uyarısında bulundu.