G20 işbirliğine ihtiyaç var

Zoellick, altının piyasaların enflasyon, deflasyon ve gelecekteki para birimi değerleri konularında uluslararası bir referans noktası olarak kullanılabileceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Financial Times gazetesine yazan Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, G20 üyesi ülkelerin sadece talebi dengelemek için değil, aynı zamanda büyümeyi desteklemek için işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.

Zoellick ayrıca, altının piyasaların enflasyon, deflasyon ve gelecekteki para birimi değerleri konularında uluslararası bir referans noktası olarak kullanılabileceğine işaret etti.

G20 toplantıları öncesinde bu yazıyı yazan Zoellick, G7'den başlamak üzere büyük ekonomilerin kurlara müdahaleden vazgeçmeleri gerektiğini de vurguladı.

Zoellick yazısında, ABD'de ara seçimler sonrası oluşan yeni Kongre'nin yapısal harcamalar ve şişen borcu düzeltecek tedbirler alması, ABD ve Çin'in büyümeyi artıracak adımlar konusunda görüşbirliği sağlaması gerektiğini de ifade etti.

Geithner: G20'de cari işlemler çerçevesi oluşturulmasını beklemiyorum

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, cari işlemler dengesizliklerin global toparlanmayı rayından çıkarma tehtidinden kaçınmak için bir politika çerçevesi oluşturulması yönünde geniş bir konsensüs olduğunu söyledi.

Ancak Geithner, böyle bir anlaşmanın detaylarının G20 liderlerinin bu hafta Seul'de yapacakları toplantıdan çıkmasını beklenmemesi gerektiğini savundu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir