G7 Rusya'ya karşı yaptırımlarını atıracak

G7 Ukrayna nedeniyle Rusya'ya karşı yaptırımları artırmaya hazır

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL- Dünyanın önde gelen sanayileşmiş ülkeleri, Rusya yanlısı militanların hakim olduğu doğu Ukrayna'da istikrarın yeniden tesisine yardımcı olmadığı takdirde Rusya'ya karşı daha ağır yaptırımlar getirmeye hazır olduklarını duyurdular.

              
Brüksel'de dün yapılan G7 görüşmelerinin ardından yapılan yazılı açıklamada, "Olaylar gerektirdiğinde, hedefli yaptırımları artırmaya ve Rusya'ya daha ağır bedeller getirmek amacıyla önemli boyutta yeni kısıtlayıcı önlemler almaya hazırız" denildi.
              
Ukrayna'da Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı seçiminin görece olarak sakin sonuçlanmış olmasına rağmen doğudaki durum gerginliğini koruyor. Ayrılıkçı silahlı gruplar bu bölgede kamu binalarını işgal etmeyi sürdürüyor ve Ukrayna güçlerine saldırıyor.
              
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Batılı ülkelerin Rusya'nın duruma istikrar getirmek için elinden geleni yapıp yapmadığını sürekli olarak denetleyeceklerini söyledi. Ukrayna'daki durum  Rusya'nın Mart ayında Kırım'ı ele geçirmesi ve ardından ilhak etmesiyle kriz halini almıştı.
              
Merkel dün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ukrayna'da daha fazla istikrarsızlığa tahammül edemeyiz... Çözümlenmesi gereken sorunlarda ilerleme olmazsa, üçüncü aşama yaptırımlar, hatta
ağır yaptırımlar masada" dedi.
              
ABD ve Avrupa Birliği  Kırım'ın ilhakından sonra aldıkları kararlarla çok sayıda Rus yetkililer için seyahat yasakları getiren oldukça hafif bazı yaptırımlar uyguluyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir